Министър Иван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден

...
Министър Иван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.
 
Роден
Коментари Харесай

Министър Демерджиев благодари на Чешкото председателство на ЕС за подкрепата за разширяване на Шенген


Министър Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година и заместник-министър Моника Димитрова-Бийчър участваха в съвещание на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “ в Люксембург, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Министър Демерджиев изрази признателност на Чешкото председателството на Съвета на Европейски Съюз за поддръжката и слагането на въпроса за разширението на Шенген измежду целите му. Изтъкната беше цялостната съгласуваност от страна на Комисията за реализиране на експертната визита в България и Румъния за запознаване с развиването в областите полицейско съдействие, ръководство на границите, връщане, Шенгенска осведомителна система, обща визова политика, съществени права на индивида и действие на органите.

Водещите тематики на Съвета бяха подсилване на сигурността по външните граници в подтекста на общото положение на Шенгенското пространство, миграционната обстановка с фокус върху Западнобалканския маршрут, обстановката с бежанците от Украйна и  напредъкът на промяната в региона на убежището. 

България  акцентира, че поддържа непрекъснат разговор с всички прилежащи страни за недопускане на нови миграционни направления, споделяйки професионален опит и положителни практики. Страната ни ще продължи да взе участие в напъните за възстановяване на съдействието на равнище Европейски Съюз и поддържа ограниченията за подсилване на потенциала, интегрираното гранично управлениe и бързия и благонадежден продан на информация. Министър Демерджиев подсигурява,  че България е благонадежден и зает сътрудник в общите европейски старания за поддържане на високо равнище на гранична сигурност и дейно ръководство на миграцията. Оцени ролята наЕвропейската организация за гранична и брегова охрана  Фронтекс. Обърна внимание на солидарността  за гарантиране на мощни външни граници.

Осигуряването на естествени условия на престояване на украинските бежанци в Европейски Съюз и гарантиране на вътрешната сигурност бяха измежду главните аспекти, прегледани във връзка със обстановката в Украйна. България е част от усилияна на Европейски Съюз за обезпечаване на заслужен банкет на бягащите от войната. Следи интензивно и взе участие в обмена на информация за предварителна защита на рисковете за сигурността. 

По отношение на напредъка на промяната в региона на убежището  българската делегация изтъкна значимостта този механизъм да почива на правилата на резистентност, предвидимост, заслужено шерване на тежестите, обща употреба и изчерпателност във връзка с провокациите. Подчертан бе и различен значим за страната ни въпрос - установяването на верния баланс сред взаимност и отговорност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР